Brahma Kumaris Croatia

Set kartica sa različitim vrlinama - njihovim opisom, praktičnom primjenom i pozitivnim mislima.

BLJESAK BOGA je knjiga o odnosima s Bogom. Lako ćemo ga nazvati „Ocem“, ali ovdje je On i naš prijatelj, naš učitelj, naš voljeni… Knjigu je napisao yogin koji je cijeli svoj život posvetio razumijevanju i razvijanju odnosa s Bogom: ona nas upoznaje s njegovim duhovnim iskustvima. No u njoj možemo prepoznati i mogućnosti koje postoje za svakog od nas, mogućnosti koje postoje jedino kada postoji apsolutna ljubav. A jedino Bog daje apsolutnu i vječnu ljubav.

Ova knjiga objašnjava zašto možemo naći unutrašnji mir i nudi jednostavne tehnike koje će nas voditi prema njemu. Ona pokazuje da, prakticirajući tišinu, možemo steći takvu svjesnost koja će nam omogućiti da se izdignemo iznad zbrkanosti i užurbanosti modernog života.

Tišina otvara dijalog sa sobom i s Bogom; oba su neophodna ako želimo živjeti ispunjeno. Tisina nam pomaže da dopremo do svoje zanemarene duhovne stvarnosti – nevidljive ali dinamične realnosti koja struji u svakom od nas.

Anthony Strano dijeli osobna iskustva prakticiranja aktivne, unutrašnje tišine i nudi alate za to:

PROMIŠLJANJA: izreke mudraca ili autorove misli kako biste se u kontemplaciji fokusirali na aspekte tišine.

MIRNE MISLI: koje omogućuju umu da utihne i počne otkrivati tišinu.

VJEŽBE ODVAJANJA TRENUTKA: koje će vam pomoći da istražite temu svakog poglavlja i produbite osobni uvid.

Neka vam Strano pomogne uvidjeti duboke dobrobiti tišine i otkriti dublje razumijevanje duhovnosti.

Ova knjiga sadrži iznimno bogatstvo nadahnuća i potiče nas da ponovno unesemo vrline u svoj život. Praktične metode i savjeti o tome kako se nositi sa svakodnevnim situacijama isprepliću se s bezvremenim mislima o putovanju duše prema savršenstvu. Odlikovati se vrlinama nije isposničko religiozno iskustvo udaljeno od stvarnosti svakodnevnog života – to jednostavno znati biti ono što jesmo i činiti ono što želimo činiti, ali biti to bolje i činiti to bolje. I pronaći u tome više značenja i ispunjenja nego što smo pronalazili prije!

Ova je knjiga pokušaj predstavljanja nevjerojatno lijepe, a opet složene teme u obliku jednostavne priče. Moćna mudrost i važne poruke skrivaju se iza ovih jednostavnih riječi. Svakim novim čitanjem doći ćete do novih uvida i vaše razumijevanje će se produbiti. Priča koristi metafore i mitološke likove, a čitatelja se potiče da u njima otkrije osobno značenje. Čitajte priču uvijek sa svježim i novim pogledom.

Ovo je priča o unutarnjem putovanju prema slobodi. Istinska sloboda znači biti Slobodan od stvari koje sprječavaju i zaustavljaju naš napredak. To znači biti Slobodan od unutarnje boli, Slobodan od strahova i tuge. Ova vas priča poziva da postanete sretni i doživite cjelovitost duše. To je unutarnje putovanje koje svatko od nas mora proći ako želimo ispuniti svoju životnu svrhu.

Dr. Prashant je direktor Centra za cjelovito zdravlje (Centre for Integral Health) u Cambridgeu i uglavnom se zanima za područja svjesnosti, uma i meditacije. U posljednjih pet godina u svojoj je liječničkoj praksi kombinirao klasičnu i holističku metodu liječenja. Osjeća da je sadašnji pristup zdravlju nepotpun jer zanemaruje dublje značenje same bolesti.