CENTAR ZA DUHOVNI RAZVOJ BRAHMA KUMARIS | Tel: 01 2339 248 |

MEDITACIJA

Najvažnije putovanje na koje možete poći je unutarnje putovanje. To je putovanje prema istini o tome tko vi stvarno jeste. To je mjesto iznad svakodnevne svjesnosti, gdje počinje duhovno osnaženje. Duhovnost vam daje snagu da odlučite misliti kreativno umjesto da mislite automatski, da izaberete odgovor umjesto reakcije, te mir, ljubav i sklad umjesto stresa, sukoba i kaosa. Meditacija vas osposobljava da krenete na to posebno putovanje. Raja Yoga meditacija daje vam jasno duhovno razumijevanje sebe, pomaže vam ponovno otkriti i koristiti pozitivne kvalitete koje su već latentno prisutne u vama, osposobljava vas da razvijete snagu karaktera i kreirate novestavove i odgovore životu. S ovom se meditacijom započinjete prisjećati stvari o sebi koje ste nekoć znali, ali ste ih davno zaboravili. Počinjete uživati u trenucima tišine i razdobljima introspekcije i uviđanja. Meditacija vam također pomaže da se odvojite od navika negativnog razmišljanja, osjećanja i reagiranja. Ona rezultira svjesnim, pozitivnim oslobađanjem energije koja poboljšava kvalitetu vašeg stava, radnji i odnosa. Proces se sastoji od ulaska u unutarnji svijet, odvajanja od loših navika i povezivanja s unutarnjim duhovnim izvorima te, nakon toga, ponovnog spajanja s izvanjskim životom, i tako vas trajno osnažuje. Meditacija se poučava kao metoda buđenja samosvijesti koja vodi u samoostvarenje. Ona  umiruje um i osnažuje intelekt kako bi se postigao uvid i razumijevanje duhovnih zakona i principa koji održavaju sklad i mogu donijeti prirodnu obnovu na svim razinama života na Zemlji.

Raja Yoga meditacija

„Meditacija, ispravno usmjerena, čini Boga dostupnim svakome“, Sr. Jayanti, God’s Healing Power (Michael Joseph, Penguin Group, 2002)

Raja Yoga meditacija redefinira sebstvo kao dušu i osposobljava izravnu vezu i odnos s Vrhovnim Izvorom najčišće energije i najviše svjesnosti. Naziv Raja Yoga može se prevesti kao „vrhovna unija“ ili „najviša veza“. Svaka duša ima pravo doživjeti taj najviši odnos.  

Iskustvo meditacije

Poput bilo koje vještine, i meditacija zahtijeva vježbu kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati. Sve više ljudi uključuje neku vrstu meditacije u svoj svakodnevni život, bilo kao učinkovit lijek za stres, ili kao jednostavnu metodu opuštanja. Meditirajući svakodnevno pomalo, to uskoro postaje prirodna i lagana navika, koja vas velikodušno nagrađuje za ono malo truda koji iziskuje. 

 Osnovni tečaj meditacije redovito se održava u svakom Brahma Kumaris centru. Drugi tečajevi održavaju se periodično. Za informacije o tome koje programe možete pohađati trenutačno, kontaktirajte najbliži meditacijski centar

Close Menu