CENTAR ZA DUHOVNI RAZVOJ BRAHMA KUMARIS | Tel: 01 2339 248 |

Povlačenje (retreat)

Jeste li ikada poželjeli da vrijeme uspori kako biste ga sustigli? Ili da Zemlja načas zastane kako biste sišli? Jeste li možda poželjeli pronaći dublji smisao života? Ako jeste, vjerojatno vam je potrebno duhovno povlačenje.  

Što vam sad prolazi kroz um? “Ne mogu na dva tjedna, pa čak ni na tjedan, napustiti posao, obitelj ili prijatelje”?

Nema problema! Jer kod duhovnog povlačenja naglasak nije na kvantiteti nego na kvaliteti provedenog vremena. I vikend je dovoljan za popuštanje napetosti, opuštanje uma i uzdizanje duha.

Što je duhovno povlačenje?

Duhovno povlačenje ne znači bježanje od bilo čega, nego vraćanje sebi, povlačenje iz svakodnevice I uobičajene rutine kako biste se prepustil svome unutarnjem bogatstvu te umjesto s drugima proveli vrijeme sa sobom i otkrili vječne istine koje često prekriju vaše svakodnevne obaveze i aktivnosti.

To je vrijeme za obnavljanje i poticanje vlastite snage.

Povlačimo se u prostor tišine, a u našem umu vlada mir koji postaje važan jednako kao i riječi pune značenja: prepuštamo se smirenosti duha koliko i tijela.

Tišina i smirenost omogućuju da se udaljite od vreve činjenja i ponovno priviknete na bivanje. Jer najdublji dio vašeg bića, duša, tiha je i mirna. Mir i spokojstvo koje tražite jest u vama – samo ste zaboravili kako ih doživjeti.

Duhovno povlačenje – dobrobiti

Duhovno povlačenje može vam pomoći da ponovno otkrijete i razvijete duhovnu svjesnost. Kada iskusite takvu višu svijest, kada naučite ponovno se povezati sa svojim vječnim ja, osvježeni i s novim stavom vraćate se u životnu vrevu.

Pronaći ćete višu svrhu života i novi način na koji se možete povezati s drugima i svijetom.  

Duhovna povlačenja u Hrvatskoj održavala su se do sada 15 godina zaredom na prelijepim mjestima jadranske obale, uz inspirativne i uvažene goste predavače.

Close Menu