Brahma Kumaris Croatia

O nama

Sveučilište za cjeloživotno učenje

Brahma Kumaris Svjetski duhovni univerzitet prepoznaje unutarnju dobrotu svih ljudi. Mi poučavamo praktičnu metodu meditacije koja pomaže ljudima da razumiju svoje unutarnje snage i vrijednosti.

Kao obitelj sastavljena od pojedinaca iz svih područja života i rasprostranjena diljem svijeta, posvećeni smo duhovnom rastu i osobnoj transformaciji, vjerujući da je to temelj stvaranja mirnog i pravednog svijeta.

Prihvaćajući izazove brzih svjetskih promjena, potičemo napredak obitelji čovječanstva promicanjem duhovnog razumijevanja, čestitog vodstva i uzvišenih djela za bolji svijet.

Službena internacionalna web stranica: https://www.bkwsu.com/

Zdravlje

The Janki Foundation for Global Healthcare (Zaklada Janki za Svjetsku zdravstvenu skrb) je dobrotvorna organizacija utemeljena u Velikoj Britaniji koja istražuje i promiče model moderne zdravstvene skrbi na temeljima vrijednosti, za bolje razumijevanje bolesnih te ohrabrujući razvoj pozitivnog mišljenja i stavova.  

Leadership

Dadi Janki, upraviteljica Brahma Kumaris, inspirirala je The Call of the Time (Dijalozi Zov vremena) koji ugošćuje lidere svih kontinenata na organiziranom ‘povlačenju’ (retreatu) što im dopušta više mogućnosti za razgovore, meditaciju i vrijeme provedeno u tišini. Na tim je dijalozima od 1998. sudjelovalo oko 1000 ljudi.

Mediji

Images and Voices of Hope (Slike i glasovi nade) je globalna inicijativa koja povezuje novinare, umjetnike i profesionalce u medijima koji razumiju da kroz medije mogu društvu dati nadu za budućnost.

Okoliš

Prepoznajući koliko iznimnu važnost predstavljaju obnovljivi izvori energije za ljude u područjima s nedovoljnom opskrbom energije, već više od desetljeća Brahma Kumaris Svjetski duhovni univerzitet istražuje pouzdane i povoljne alternative (bez fosilnih goriva) dizelskim agregatima i električnim mrežama.

Povijest Univerziteta Brahma Kumaris

Tek je nekoliko organizacija potaknulo toliko mnogo promjena i rasprava u svojim začecima ili je pak imalo takvo intenzivno širenje u uspješnim desetljećima kao što je to bilo s Brahma Kumaris Svjetskim duhovnim univerzitetom (BKSDU). Ipak, kroz svoj rast i razvoj BKSDU je zadržao svoje izvorne principe i ustrajao na svojoj izvornoj svrsi.

Kada je Univerzitet nastao pod imenom „Om Mandali“ sastojao se od šačice muškaraca, žena i djece koji su živjeli u Hajderabadu, u Sindu (sada je to dio Pakistana, ali u to je vrijeme bio dio kolonijalne Indije). Nakon što je cijenjeni i imućni član njihove zajednice Dada Lekhraj doživio niz vizija 1936. godine, ovi duhovni pioniri bili su inspirirani promijeniti svoje živote.